Azt hihetnénk, hogy olyan helyre, ami majdhogynem közhelyszerűen beletartozik a Horvátországba érkezők úti céljai közé, nem hívja fel külön a figyelmet az utazom.com. De a Plitvicei tavak vidéke annyira szép, hogy egyszerűen vétek kihagyni, vagy újra és újra nem meglátogatni.A tórendszer Karlovac városától, amit az autópályán gyorsan elérünk, még 75 kilométerre található délkeleti irányban. A legjobb, ha nemzeti park bejáratának közvetlen közelében foglalunk szállást, hiszen ebben az esetben nem kell az autónkat magunkkal vinnünk, reggel közvetlenül a szállásról is indulhatunk a tórendszert felfedező, egész napos túránkra. Mivel a tavak környéke már évtizedek óta nagyon komoly turisztikai szenzációnak számít, kellemesen kiépült a kevésbé elszánt túrázók részére is az infrastruktúra: a vízesések és tavak hálózatának bejárását hajó- és autóbuszjáratok segítik.

IMG_7790.jpeg

Ezek árát a (egyébként elég borsos árú-80 horvát kunába kerülő) belépőjegy tartalmazza. Ha nincs sok időnk vagy idősebbekkel, gyermekekkel utazunk együtt, mindenképp ezt a megoldást ajánljuk, ha viszont rá tudunk szánni néhány napot erre a szép vidékre, akkor csodálatos élményben lesz részünk. Nagyon érdekes a folyamat, ami kialakította ezeket a formációkat.

A karsztvidéken átfolyó víz magas kalcium-karbonát tartalma a vízbe hulló fákon, ágakon kicsapódik, ezzel édesvízi mésztufát hoz létre, ami az évezredek alatt egyre magasabb gátakat emel a folyó útjába, így vízesések rendszerét hozva létre. Hasonló folyamat játszódik le a Krka nemzeti parkban, ami egy későbbi cikkünkben kerül bemutatásra.

További képek...

A tavakkal kapcsolatos összes információ...

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszagielmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr895010468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pantich 2015.02.17. 11:01:30

A Plitvicei Nemzeti Park Horvátország legnagyobb, és Délkelet-Európa legrégebbi nemzeti parkja, 1979 óta a világörökség része. Tökéletes szállások alacsony áron: plitvice-apartments.co.uk/hu
süti beállítások módosítása