Rovinj csodás tengerparti településétől nem messze fekszik, szerencsére a Pulába vezető főút nem keresztezi, csak elhalad mellette. Érdemes megállni itt és tenni egy sétát az ódon falak között, a kikövezett utcákon felsétálni a templomig és megcsodálni a városka központjában található kastélyt is. Csendes, elhagyatott házakkal is szegélyezett kacskaringós csapások vezetik körbe az utazót, szép lassan enged közel magához a nyugalom, nem siet senki sehová.

bale_istria_horvatorszag_IMG_6841_2.jpeg

De az vájt fülű jazzrajongóknak  az épített környezeten kívül is tartogat még érdekességet a település. Az egyik utcában egy félig romos házba lépve kiváló vendéglátóipari egység fogad, a messze földön híres Kamene Price. Rövid életem során jártam már egy-két kellemes helyen a havannai La Zorra y El Cuervo füstös pincéjétől (köszi Edi bácsi!) a brüsszeli The Music Village fülledt hangulatú kerek asztalaiig, de ez a jazzszentély mindenképpen dobogós. Kiváló konyhája van, zegzugos udvarán biztosan találunk egy kellemes helyet kicsit megpihenni. Ha megfáradtunk, itt is alhatunk, de minden év augusztus elején kifejezetten érdemes erre kódorogni: egy hetes jazzfesztivál tölti meg élettel és ritmussal Bale kisvárosát.

További képek...

A bejegyzés trackback címe:

https://horvatorszagielmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr605010670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása